Broederschapshuizen

Doopsgezinde broederschapshuizen zijn vakantie- en conferentieoorden die openstaan voor groepen of individuele gasten, ongeacht religie of levensbeschouwing. Ze liggen allen op prachtige locaties, van bos tot duin (en soms allebei), verspreid door Nederland.

De verschillende namen van de broederschapshuizen die verschijnen bij het aanklikken van de "hoofd-tab" Broedersch. huizen brengt u direkt naar de betreffende website.

Stichting Pastoraal-diaconaal Fonds Broederschapshuizen

Deze stichting heeft tot doel het bijeenbrengen, beheren en aanwenden van gelden, teneinde op pastorale indicatie aan financieel minder draagkrachtigen verblijf te bieden in doopsgezinde broederschapshuizen in Nederland en om de functie van broederschapshuizenpredikant in stand te houden.
Secretariaat: Queridolaan 34, 9721 SX, Groningen. T. 050-5261092 - Mail: renze.yetsenga@doopsgezind.nl


Overzicht van de broederschapshuizen, met een korte beschrijving - (klik voor website).


Mennorode - Elspeet
Mennorode is een duurzaam conferentiehotel, centraal gelegen in de Veluwse bossen. Mennorode is het hele jaar geopend voor uw conferentie, vakantie of groepsverblijf. Naast 30 vergaderzalen en 172 hotelkamers beschikt Mennorode ook over een kampeerterrein.


Buitengoed Fredeshiem - Steenwijk-De Bult
Buitengoed Fredeshiem is het gehele jaar geopend. Er zijn arrangementen mogelijk voor vakantieverblijf, groepsverblijf en conferenties tot 250 personen. Naast een- en tweepersoonskamers zijn er comfortabele zespersoons vakantiehuizen, een karakteristiek boerderijtje (max. 14 pers.) een eenvoudige groepsaccommodatie en 2 luxe 20-persoons gastenverblijven.


Dopersduin - Schoorl
Schilderachtig mooi ligt Dopersduin, verscholen onder de Schoorlse duinrand.  Dopersduin is een groepsaccommodatie en vergaderlocatie , die aan gasten en groepen ruimte biedt voor gezelligheid, rust en bezinning, in een sfeer van eenvoud. Er zijn één- en tweepersoonskamers met toilet en douche en drie- en vierpersoonskamers met warm en koud stromend water beschikbaar.


Bloem en Bos - Texel
Bloem en Bos biedt rust, ruimte en vrijheid en is gelegen in een landelijke omgeving met veel natuurwaarde. Bos, zee, strand en diverse dorpen vind u op fietsafstand van Bloem en Bos. Er zijn twee gekoppelde accommodaties; een van 16 personen en een van 36 personen. Deze kunnen zowel apart als gezamenlijk gehuurd worden.


Samen Eén - Giethoorn
Samen Eén is een modern vakantiehuis voor groepen tot 52 personen. Het ligt aan het meer Bovenwiede in Giethoorn en is alleen per boot bereikbaar. Er is een grote recreatiezaal, acht slaapkamertjes (voor vier personen) en een slaapzaal. Het huis beschikt over een aantal eigen punterboten en een motorboot.


Kraggehuis – Giethoorn
Het Kraggehuis ligt op een eilandje in het Bovenwiede van Giethoorn, midden in het watersport- en recreatiegebied van de kop van Overijssel. Het biedt onderdak aan max. 55 personen, die over zeven zeilpunters kunnen beschikken. Ideaal voor scholen en voor speciale gelegenheden voor familie, vrienden en verenigingen en bedrijven.


Menno’s Pleats - Nijhuizum
De oude boerderij Menno’s Pleats, midden in het Friese merengebied, dient als uitvalbasis voor zeilkampen, (doopsgezinde) jeugdactiviteiten en is een ‘herberg’ voor vele andere (kerkelijk georiënteerde) activiteiten. Menno’s Pleats heeft een eenvoudige groepsaccommodatie tot 60 personen op basis van zelfverzorging. Er zijn zeilboten te huur.